27.09.24 

Промивання теплообмінників – профілактика та гарантія ефективної роботи

У газових котлах та різних системах опалення використовуються теплообмінники, що забезпечують нагрівання носія для подальшої передачі тепла. Як і у будь-яке технічного обладнання, є вимоги щодо профілактичного ремонту та обслуговування. Такі ж вимоги є і щодо газових казанів, де теплообмінник є ключовим компонентом.

Image

Накип та осад на внутрішніх поверхнях можуть знизити ефективність роботи компонента. Не зайвим буде своєчасно замовити чистку на сайті https://mtsewer.com.ua/uk/services/promivannya-teploobminnikiv-mts/, адже промивання теплообмінників є однією зі спеціалізацій. Попередньо оцінюється ситуація та підбирається ефективний інструмент для вирішення проблеми.

Коли проводити чистку?

Періодичність проведення чищення залежить від хімічного складу води, тому для запобігання сильному негативному впливу можна ставити фільтруючі елементи. Також враховується якість ущільнень та умови, за яких система експлуатується. Про необхідність провести профілактичне чищення можуть сказати такі фактори та ознаки:

  • падіння ефективності теплової віддачі;
  • погіршення прохідності;
  • зменшення діаметра проходу гарячої води;
  • збільшене споживання газу та інших джерел нагріву.

Бажано чистку проводити регулярно, адже при невеликих відкладеннях усередині достатньо використовувати спеціальний засіб і залити його в труби, що забезпечить видалення накипу.

Методи чищення

Професійний підхід до промивання теплообмінників пропонує компанія «МонтажТехСервіс». На основі попередньої оцінки стану теплообмінника підбирається відповідний метод:

  1. Гідродинамічний. Такий метод допускається у випадках, коли теплообмінник виготовлений із пластин. Вода під високим тиском подається всередину, що гарантує видалення всіх відкладень;
  2. Хімічний. Крім очищення підвищується загалом ефективність всіх контурів з допомогою комплексного на систему;
  3. Хімічний (теплообмінник демонтується та розбирається). Застосовується тільки на теплообмінниках із пластинами, коли вони розбираються та поміщаються у спеціальний склад для видалення відкладень.

В екстрених випадках при зносі або поломці теплообмінника необхідна його заміна.

Переваги компанії «МонтажТехСервіс»

Фахівці використовують перевірені інструменти та хімічні компоненти, що мають сертифікати якості. Після проведення промивання обов'язково перевіряється якість та ефективність роботи системи, щоб унеможливити будь-які інші проблеми та неполадки.