30.09.24 

Обстеження будівель на предмет доступності

Image 

Чи знаєте ви, що люди з обмеженими можливостями є найбільшою меншиною в країні? Згідно з даними перепису, кожен п’ятий, мають інвалідність. Сюди входять люди з порушеннями рухливості, слуху, зору, мови або когнітивними розладами.

Закон вимагає, щоб будівлі, особливо громадські, були доступними для людей з обмеженими можливостями так само, як і для решти. Тому на різних етапах будівництва необхідні перевірки характеристик на доступність будівлі інвалідам, що впливають на рівень доступності.

На різних етапах зведення будівлі перевірці можуть підлягати різні елементи. Наприклад, будівельні елементи, такі як необхідні зазори між підлогою, зазори та простір для маневрування, схили пандусів, підсилення стін поручнів, повинні перевірятися, коли конструкція готова до огляду каркасу або чорнового монтажу. Такі обов’язкові покажчики, як діапазони висот поверхні підлоги, пороги та висота монтажу, повинні перевірятися, коли конструкція буде готова до остаточних перевірок. Усі перевірки доступності повинні бути виконані до остаточного огляду будівлі.

Обстеження будівель на предмет доступності: переваги перевірки

Безперечно, підприємства лише виграють від того, що їх приміщення будуть доступні для людей будь-яких категорій. Ті, хто володіють, здають в оренду, або експлуатують місця громадського розміщення, повинні мати на меті виявлення та зменшення фізичних перешкод для людей з обмеженими можливостями.

Перевірка доступності надасть вам інформацію, необхідну для надання людям з обмеженими можливостями товарів і послуг у існуючому комерційному об’єкті нарівні з рештою населення.

Крім того, багато проблем комерційної доступності вирішуються лише шляхом цивільного позову. Висновки у звіті перевірки доступності не лише нададуть інформацію, пов’язану з доступними функціями або їх відсутністю, але й допоможуть клієнтам уникнути неочікуваних судових позовів щодо доступності будівлі.

З цих міркувань обстеження будівель щодо доступності існуючих комерційних об’єктів стає все більш важливим пріоритетом не лише з точки зору рівності та безпеки, але й з юридичних причин.

Що таке перевірка доступності?

Перевірка на доступність будівлі для інвалідів – обстеження, яке охоплює найпоширеніші технічні недоліки та бар’єри доступності, зокрема:

  • парковка;
  • входи в будівлі;
  • маршрут проїзду та пішохідні поверхні;
  • пандуси, узбіччя та бордюри;
  • вільний простір для маневреності коляски;
  • виступаючі предмети;
  • питні фонтанчики;
  • вбиральні;
  • ліфти тощо.

Цю послугу перевірки можна замовити в поєднанні зі стандартною комерційною перевіркою або запропонувати як окрему послугу. Кожен проект відрізняється, тому вартість послуги може варіюватися Шукайте локально, щоб знайти спеціаліста, який допоможе точно визначити, що найкраще задовольнить ваші потреби, або ж зв’яжіться з нами. ЛексСтатус забезпечить всі етапи перевірки в найкоротший термін.