30.09.24 

ImageНаразі Supernova Airlines розглядає декілька варіантів європейських аеропортів, які можуть бути хабом авіакомпанії, рішення щодо цього ще не прийнято.

Про це у компанії "Нова пошта" повідомили Kyiv Post.

За словами представника компанії, новий літак авіакомпанії вимушено базується в Європі. Якби небо над Україною було відкрито, то це була б доставка з України. Це зумовлено тим, що з погляду географії логічно базуватись в Європі і літати з Європи, поки це неможливо з України.

Стратегічно, поки повітряний простір України закритий, Supernova Airlines націлена на трансмагістральні  рейси з США в Європу, з Китаю в Європу, а також готова виконувати чартери за замовленнями сторонніх клієнтів відповідно до можливостей Боїнга 737-800.

Авіакомпанію Supernova засновано 1 жовтня 2021 року. Вже під час війни, у січні 2023, вона отримала сертифікат експлуатанта. Ще до повномасштабного вторгнення очікувалось, що вона отримає перший Boeing у червні 2022 року і почне здійснювати рейси в США. Втім, через війну і пов’язані з нею ризики лізингодавець, з яким був підписаний договір на літак, вийшов з угоди. 

У травні минулого року компанія почала виконувати рейси на літаку ATR 72 у співпраці з латвійською авіакомпанією RAF-Avia за маршрутом Рига-Ряшів-Рига. Водночас тривав процес пошуку та отримання літака, який міг би здійснювати трансатлантичні рейси. Зараз іде процес отримання сертифіката для літака Boeing 737-800SF. Він вже пофарбований у ліврею Supernova, має український реєстраційний номер та здійснив перший технічний політ під українським прапором у Європі.