03.10.24 

Яку рідину вибрати для вейпа

Прихильники куріння все частіше надають перевагу вейпам та електронним девайсам. Одна з переваг такої альтернативи – можливість вибрати рідину з тим чи іншим смаком або експериментувати й готувати її самостійно.  

Вейп-шоп у Києві https://smokyshop.ua/ пропонує придбати все необхідне для новачків або досвідчених вейперів. У каталозі ви знайдете багато сучасних аксесуарів, якими курці користуються щодня, – від електронних сигарет до вапорайзерів, картриджів і рідин.

Image

Що таке заправка для вейпу та які її особливості

Рідина – це основна складова електронної сигарети, яка в процесі нагрівання утворює пар, що вдихається курцем. Вона відрізняється за концентрацією нікотину та продається в широкому асортименті смаків. Головні інгредієнти – це, як правило, гліцерин і пропіленгліколь, саме вони відповідають за створення пари.

Крім того, рідина містить певну кількість нікотину та ароматизатор, який надає їй певний смак. Характеристики заправки залежать від концентрації речовин у її складі. Існують як моносмаки, так і комбінації. Крім того, вдихаючи, курець може відчувати одні нотки, видихаючи, – інші. Початківцям краще не експериментувати, адже відчуття можуть бути незвичними.

Рідина для вейпу нагрівається за допомогою спеціального елемента, його називають випаровувачем. Він, своєю чергою, складається з вати та сітки або нагрівальної спіралі. Коли вейп вмикається, останній елемент розігрівається до високої температури, у результаті рідина на ваті починається випаровуватися. Внаслідок цього процесу й утворюється пара.

Концентрація нікотину як важливий критерій вибору

Варто зазначити, що цей інгредієнт не є обов’язковим, тобто його не завжди включають до складу заправки. Вейпери, які ніколи не курили звичайні цигарки чи хочуть повністю відмовитися від шкідливої звички, вибирають саме безнікотинові суміші. Проте для затятих курців цей компонент дуже важливий, від нього залежить ефект «удару по горлу».

Тим, кому подобається саме таке відчуття, варто надавати перевагу рідині з великою кількістю нікотину, створеній на базі пропіленгліколю. Вибір дозування залежить також від пристрою, яким ви будете користуватися. Для вейпа невеликої потужності знадобиться більше нікотину, інакше доведеться довше парити для отримання потрібної дози.

Image

На які ще критерії варто звернути увагу

Окрім концентрації нікотину, є й інші показники, що мають значення для початківця або досвідченого курця. Це:

  • смак. Як уже писалося вище, асортимент дуже широкий, можна вибирати фруктові, солодкі, алкогольні, прохолодні або навіть натуральні тютюнові нотки. Смаки відчуваються й дарують задоволення під час кожної затяжки;
  • склад. Рідина має не тільки дарувати приємні відчуття, але й бути безпечною для здоров’я. Зокрема, у складі не може бути більше ніж чотири інгредієнти. Інколи до заправки додають воду, проте її кількість невелика, адже через гігроскопічність гліцерину вона швидко випаровується з повітря;
  • тип пристрою. Конкретна модель розрахована на певний тип рідини. Пристрої можуть працювати тільки з заправками на основі гліцерину або виключно з такими, що містять пропіленгліколь.

Жижа може давати більше пари чи смаку, що залежить від співвідношення компонентів у її складі. За смакові відчуття відповідає показник PG, який показує кількість пропіленгліколя. Відсоток натурального гліцерину в назві прописують як VG. Якщо хочеться відчути більше смаку, варто вибирати варіант 50VG / 50PG.

Новачкам-вейперам краще не експериментувати з самозамісом. Це нескладний процес, проте він вимагає не тільки досвіду, але й розуміння, які саме нотки більше подобаються. Якщо його поки немає, є ризик витратити гроші на те, що не подарує бажаного задоволення.

Придбання рідини для вейпу – важливий етап, з яким стикається кожен, хто хоче спробувати електронний пристрій або перейти на нього зі звичайних цигарок. Асортимент смаків дуже широкий, тому кожен користувач зможе знайти оптимальний для себе варіант.