07.10.24 

ImageУ світі існують авіаційні хаби, які прагнуть спеціалізуватися на перевезенні великогабаритних вантажів, і завдяки базуванню українських Ан-124 німецький аеропорт Лейпциг/Галле є таким у сфері негабаритних і проектних вантажів.

Він спеціалізується на перевезенні вантажів від частин для промислових об’єктів і закінчуючи залізничними транспортними засобами та військовим обладнанням у рамках програми SALIS, та навіть супутників.

Він також обробляє великі вантажі гуманітарної допомоги для німецького Червоного Хреста, які транспортуються вантажними чартерними рейсами з Лейпцига/Галле, пише видання aircargonews.net

Кілька країн НАТО, які беруть участь у проекті SALIS, мають доступ до транспортних можливостей Ан-124, які пропонуються з Лейпцига/Галле. Повернення контингенту німецьких збройних сил, що базується в Малі, через Лейпциг/Галле передбачало, наприклад, доставку контейнерів, броньованих транспортних засобів і навіть гелікоптерів.

Авіакомпанія "Авіалінії Антонова", яка базувалася в Україні до початку широкомасштабного вторгнення Росії, наразі перенесла свою діяльність в аеропорт Лейпциг/Галле.

За словами Штеффена Бьоттгера, віце-президента з продажу вантажів/логістики у хабі, це було зроблено завдяки наявності необхідної інфраструктури та "досвідченій, компетентній робочій силі, яку тут знайшли".

Він додає: "Ми раді, що всі п’ять літаків Ан-124, які експлуатує авіакомпанія, зараз базуються тут". Крім операцій SALIS авіакомпанія "Авіалінії Антонова" також виконує комерційні рейси з перевезеннями негабаритних вантажів.

Аеропорт Лейпциг/Галле має багатий досвід обслуговування вантажних літаків Ан-124, зауважує Беттгер. "Ці вантажні літаки регулярно літають до аеропорту близько 20 років".

Зараз Лейпіцг/Галле обробляє все більшу кількість проектних поставок для автомобільного сектору.

"Стабільні ланцюжки поставок є рятівним кругом світової економіки. І клієнти знаходять у Лейпцигу/Галле все, що їм потрібно, щоб мати можливість транспортувати всі види вантажів до Європи та з Європи, навіть якщо час на підготовку для цього дуже короткий", - розповів Беттгер.

Аеропорт має мультимодальні сполучення та відкритий для вантажних рейсів цілодобово та без вихідних. Митна служба також доступна в аеропорту цілодобово. Є спеціально навчений персонал для фармацевтичних, e-commerce, DG та зовнішніх вантажних перевезень.

Раніш повідомлялось, що АТ "Антонов" очікує, що наступного року російський вантажний літак Ан-124 буде конфісковано в Канаді і він буде переданий Україні.