08.10.24 

ImageЗа 9 місяців 2024 року Міжнародний аеропорт "Бориспіль" провів професійні навчання, підготовку та перепідготовку 1935 фахівців авіагалузі.

В тому числі це 1681 працівників аеропорту та 254 працівників сторонніх організацій (Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім. Л. Каденюка, ДП "Украерорух", ТОВ "А/к "Роза вітрів", Філія "Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ" ТОВ "Скорзонера", ДАП "Україна", Головний авіаційний координаційний центр пошуку і рятування ДСНС України, АТ "Антонов", ТОВ "Авіакомпанія "Скайлайн експрес" та інші).

Про це повідомила прес-служба аеропорту.

Зокрема за 9 місяців Навчальним центром ІКАО з авіаційної безпеки Міжнародного аеропорту «Бориспіль» було проведено 104 курси навчання (згідно з річним Планом занять було заплановано 67 курсів навчання). Тільки у 3-му кварталі в Навчальному центрі  пройшли навчання 364 працівники ДП МА "Бориспіль" та  28 працівників сторонніх організацій (ДП "Украерорух", ДАП "Україна", ПІІ "Амік Україна", ТОВ "Авіакомпанія "Скайлайн експрес").

Підвищення кваліфікації фахівців відбувалося за навчальними програмами: "Первинна підготовка з основ авіаційної безпеки", "Контроль на безпеку пасажирів та багажу",  "Безпека авіавантажу та пошти", "Охорона ПС, важливих об’єктів та забезпечення контролю доступу до них" та інші. Всі навчальні курси були проведені в режимі офлайн. Навчання, підготовку, перепідготовку за навчальними програмами проводив сертифікований інструкторський склад Навчального центру ІКАО з авіаційної безпеки Міжнародного аеропорту «Бориспіль».До того ж, Навчальний центр ІКАО з авіаційної безпеки продовжує проводити навчання/тренування на комп’ютерних тренажерах "CASRA" із використанням навчальної програми "Х-RAY TUTОR 4". В 3-му кварталі 2024 року  навчання та тренування на комп’ютерних тренажерах "CASRA" пройшли 550 працівників служби авіаційної безпеки аеропорту.

Також у навчальному центрі аеропорту «Бориспіль» з початку року було проведено навчання 679 працівників аеропорту за 6 напрямками, серед яких: Правила перевезення небезпечних вантажів повітряним транспортом, система управління безпекою польотів, екологічний менеджмент, обслуговування повітряного судна та інші.

Варто зазначити, що у вересні 2024 року фахівці Міжнародного аеропорту "Бориспіль" пройшли інтенсивний курс навчання від компанії Microsoft, щодо  використання можливостей програмної продукції Microsoft.  Воркшопи для працівників аеропорту провела компанія Span, яка є партнером аеропорту  в частині забезпечення програмної продукції Microsoft Office. Міжнародний аеропорт «Бориспіль» продовжує здійснювати постійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників, адже це є одним з ключових напрямків діяльності аеропорту задля можливості збереження висококваліфікованих кадрів авіагалузі України.