08.10.24 

ImageПідрозділ оборонних інновацій Пентагону запрошує промисловість запропонувати комерційні, недорогі одноразові безпілотники для виконання різноманітних завдань на полі бою, і військові хочуть отримати їх найближчим часом.

Про це пише видання Air & Space Forces Magazine.

У DIU заявили, що після того, як рішення або рішення буде обрано, подальшої конкуренції може не бути, і що обрані компанії можуть почати розробку "після демонстрації польоту в реальному часі під час другої фази процесу відбору комерційних рішень (CSO)", оголошеної агентством. Технологічне відділення Пентагону хоче отримати пропозиції до півночі 14 жовтня.

Відповідно до прискореного формату, уряд шукає активного залучення малого бізнесу або "нетрадиційних" оборонних підрядників.

"Нещодавні конфлікти підкреслили асиметричний вплив недорогих односторонніх безпілотних літальних систем на сучасне поле бою", - заявили в DIU. Міністерство оборони "повинно мати можливість використовувати недорогі високоточні засоби на великих відстанях. Надійні, доступні та адаптовані платформи БПЛА, які дозволяють використовувати масштаби, максимізують оперативну гнучкість для об’єднаних сил", – додається в документі.

Пентагону потрібні комерційні системи, які:

  • Може працювати від 50-300+ кілометрів із корисним навантаженням щонайменше 10 кг; "в ідеалі 25+ кг"
  • "Швидко та оперативно запускатися" з землі
  • Їх "важко виявити та відстежити"
  • Навігація на малих висотах
  • Перевозити різні корисні вантажі
  • Працювати за межами прямої видимості в середовищі з поганим або відсутнім зв'язком та GPS прийомом.

DIU хоче, щоб системи "підтримували високошвидкісні польоти на низькій висоті за межами прямої видимості", пояснюючи, що БПЛА "повинен мати можливість виконувати свою місію без постійного зв’язку з оператором, хоча бажані рішення, які забезпечують численні шляхи та механізми для двостороннього зв’язку".

В оголошенні не вказано межі вартості представлених систем.

Компанії, які пропонують систему, повинні надати детальну інформацію про "точність і надійність запропонованого рішення", кількість проведених на даний момент льотних випробувань і "будь-яку інформацію про середовище тестування, виробничі потужності та заплановані виробничі потужності".

Компанії, які пропонують рішення, також повинні "обговорити програмне забезпечення для планування місій, яке буде доступне разом із представленою платформою". Це програмне забезпечення має бути "інтуїтивно зрозумілим і інтегрувати інші платформи".

Пропозиції також повинні використовувати відкриті апаратні та програмні інтерфейси, "що дозволяють бездоганну інтеграцію систем сторонніх виробників".

DIU не зацікавлений у переговорах щодо інтелектуальної власності. Він не приймає будь-які "власні інтерфейси, форматування повідомлень або апаратне забезпечення", що вимагає ліцензування постачальника.