11.10.24 

Image10 жовтня 2024 року у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" з нагоди Дня ментального здоров’я було проведено захід "Моменти стійкості щодень" задля формування в Україні культури турботи про ментальне здоров’я.

Захід проводився за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України та представництва ЮНІСЕФ в Україні, у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською.

Мета заходу – підвищити обізнаність про важливість потреби піклуватися про психічне здоров’я та зробити це щоденною звичкою, надати інформацію про інструменти та послуги, доступні для дітей і дорослих, особливо з найбільш уразливих груп. Українці мають говорити про стійкість, бо зі стійкості кожного з нас народжується стійкість цілої нації, яка розростається від однієї людини до мільйонів.

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у заході. У своєму виступі вона наголосила на важливості стійкості, яку потрібно плекати та зазначила, що проведення цього заходу в аеропорту "Бориспіль" є дуже символічним.

"Приємно бути в аеропорту "Бориспіль", з цим місцем пов’язано дуже багато спогадів – тут починалися найпрекрасніші пригоди усіх українців. Сьогодні аеропорт став місцем нашої зустрічі, тому що головні повітряні ворота України – це також символ нашої суспільної стійкості. Тобто це наша сьогоднішня метафора ментального здоров’я – як бути ок, коли навкруги все не дуже ок, не в ідеальних умовах, але бути і жити повноцінно".

Простір заходу був оформлений за допомогою інсталяцій, що символізують шлях до розвитку стійкості. Відвідувачі змогли ознайомитися з техніками самодопомоги, щоб вміти регулювати стан власного ментального здоров’я. Завдяки інтерактивному формату, інсталяції, що були розміщені в терміналі D аеропорту "Бориспіль", допомогли учасникам заходу глибше зрозуміти важливість турботи про себе, навчитися зберігати баланс і підтримувати емоційне благополуччя.

"Аеропорт "Бориспіль" став частиною глобального руху з підвищення рівня обізнаності про ментальне здоров’я, що сьогодні набуває дедалі більшого значення в сучасному світі. Спільними зусиллями ми формуємо в Україні нову культуру ментального здоров’я, де турбота про себе і своїх близьких стає невід’ємною частиною життя. Незважаючи на всі виклики, аеропорт «Бориспіль» продовжує долати всі труднощі, та залишатися флагманом стійкості у цей непростий час. Адже ми знаємо, для чого і для кого ми тримаємося. Ми стійкі заради нашої авіації, заради пасажирів, заради майбутніх мирних польотів. І сьогодні ми пишаємося, що ми є прикладом, який надихає. Бо стійкість – це невід’ємна складова нашої Перемоги" – зазначив генеральний директор "Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський.

Зазначимо, що Міжнародний аеропорт «Бориспіль» був обраний базовим інфраструктурним об’єктом, на якому впроваджуватимуться стандарти безбар’єрності, а згодом масштабуватимуться на інші аеропорти України. Проект реалізується у рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яка розроблена та затверджена в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання указу Президента України.