15.10.24 

Image1 мільйон дронів, анонсований раніше, які зобов’язалася закупити держава, вже перебувають на фронті.

Про це повідомив Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, пише Мілітарний.

За його словами, анонсований 1 мільйон дронів, які держава зобов’язалася закупити наприкінці 2023 року власним коштом, наразі вже передані підрозділам.

Також Президент зазначив, що 1 мільйон дронів — це та кількість, яку закупила виключно держава, і не враховує надходження від волонтерів та всіх, хто підтримує.

Окрім цього, він зазначив, що це тільки початок, і держава буде значно нарощувати закупівлю необхідного на фронті озброєння задля збереження життів наших воїнів. У загальних планах - досягти темпів виробництва 3 мільйонів безпілотних літальних апаратів на рік у різних конфігураціях та моделях, як для підтримки піхоти, так і для ударів по території РФ.

"Загальна кількість дронів, які ми зараз в Україні здатні виробляти щорічно, – 4 мільйони, і вже більш як півтора мільйона законтрактовані", – розповів Зеленський на відкритті Другого міжнародного Форуму оборонних індустрій, який відбувся на початку жовтня 2024 року.

Під час свого виступу він відзначив, що Сили оборони застосовують абсолютно новий клас української зброї — далекобійну ракету-дрон "Паляниця". Він також наголосив, що працюють й інші види українських далекобійних дронів та ракет.

"Працюють морські дрони на захист України. Успішно пройшла льотні випробування наша нова балістична ракета, кожен може побачити, як спрацьовують і наші "Нептуни", – сказав Президент.