16.10.24 

ImageМіністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню оголосив про початок постачання найближчими тижнями перших французьких безпілотників-камікадзе до французької та української армій.

Ці безпилотники отримає, зокрема, Україна, повідомляє видання BFM.

16 жовтня міністр Себастьєн Лекорню заявив, що "випробування першого боєприпасу з дистанційним керуванням, який також називають дроном-камікадзе" у Франції пройшли успішно.

Ці нові безпілотники французького виробництва будуть доставлені українській армії та французьким силам "найближчими тижнями", зазначив міністр.

У березні минулого року Міністерство збройних сил Франції оголосило про замовлення на 2000 дистанційно керованих боєприпасів (MTO) французької розробки, у тому числі перші 100 терміново для України.

"Безпілотники-камікадзе є абсолютно фундаментальними для проведення операцій" і зможуть стати "доповненням до гармат Caesar з точки зору артилерії", - стверджував Себастьєн Лекорню.

За словами міністра, ці перші інвестиції в БПЛА "є частиною важливих зусиль для надолуження відставання", тому що Франція відстає в розробці безпілотників.

Перші 100 безпілотників, призначених для Києва, мали замовити у консорціуму, що об’єднує виробника безпілотників Delair і виробника Nexter, поставка їх спочатку була запланована на минуле літо.