17.10.24 

ImageПитання відкриття в Україні аеропорту зараз на паузі, але аеропорт в Ужгороді міг би забезпечувати нерегулярні чартерні цивільні рейси.

Про це розповів заступник голови Офісу президента з питань регіональної політики Віктор Микита у інтерв'ю LB.ua.

За його словами, зараз найвіддаленіший український аеропорт, ужгородський, передали МВС, і там планують створити європейський хаб авіазабезпечення цивільного захисту.

"Політика МВС це дозволяє. ДСНС - це цивільна авіація, не військова. Військових літаків там не може бути, логістика невдала в цілому", – сказав він.

Однак треба враховувати відстань: від української столиці до Закарпатської області – 800 км. Інколи зручніше потягом дістатися Польщі і звідти летіти, ніж їхати до Ужгорода.

"Треба зробити дорогу, покращити залізничне сполучення", – пояснив він.

Наприкінці липня 2022 року Закарпатська обласна рада заявила про виділення 26 млн гривень на роботи в аеропорту "Ужгороді". Пасажирське сполучення сподівалися запустити через 1-2 місяці.

Проте тодішній голова Закарпатської ОВА Віктор Микита заявив, що аеропорт не зможе відновити роботу найближчим часом через неготовність самого летовища та відсутність необхідних документів.