21.10.24 

ImageНеподалік міжнародного аеропорту "Львів", у районі вулиць Ряшівської, Землеробної та Щирецької планують збудувати два житлових комплекси з громадськими будівлями та релігійною спорудою.

Проєкт змін до концепції розвитку та генерального плану цієї території представили на громадському обговоренні 18 жовтня, інформує "Твоє місто".

Згідно з інвестиційними намірами власника земельної ділянки, передбачено побудову двох груп житлових комплексів з висотністю від 2 до 10 поверхів, із громадськими приміщеннями на перших поверхах. Площа ділянки складає понад гектар, і за проєктом тут можуть проживати близько 500 людей у 200 квартирах. Також планується будівництво культової споруди, дитячого садочка на 20-25 місць та дитячого майданчика.

Архітекторка проєкту Інеса Склярова зазначила, що частина проєктованих вулиць, таких як Ряшівська та Землеробна, потребують дооблаштування, що є завданням міста. Забудовник зобов'язаний реалізувати частину робіт, але без підтримки міської влади повноцінно завершити проект не зможе.

Мешканці сусідніх дачних кооперативів висловили побоювання щодо висотності нових будинків. Деякі мешканці запропонували знизити поверховість комплексу до 4 поверхів, оскільки висотні будівлі можуть створювати загрозу для національної безпеки через близькість до аеропорту.

На слуханнях мешканці також внесли кілька пропозицій для поліпшення планування забудови:

  • перенести основний виїзд для транспорту до проєктованих будівель на вулицю Ряшівську, щоб уникнути перевантаження вузьких вулиць Землеробної та Щирецької;
  • зменшити висотність будинків до 4 поверхів для уникнення загроз національним інтересам;
  • передбачити додаткові паркомісця для мешканців;
  • створити додаткові смітники на території нових ЖК;
  • спочатку облаштувати проєктовану вулицю Ряшівську, а потім зводити нові будинки.

Остаточні рішення щодо проєкту будуть ухвалені після додаткових консультацій із мешканцями та міською владою.

Раніш повідомлялось, що Львівський окружний адміністративний суд вирішив не визнавати незаконним і відмовився наказати демонтувати частину житлового комплексу у Львові біля аеропорту.