22.10.24 

ImageАдмінколегія Західного міжобласного територіального відділення АМКУ прийняла рішення, яким визнала наявність змови між ФОП під час їх участі в аукціоні з оренди приміщення на першому поверсі нового аеровокзалу ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького".

Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету.

Відділення встановило, що ФОП Кухарська Ю.І., ФОП Івченко М.В. та ФОП Іванчишин П.Л. під час підготовки та участі в аукціоні, всупереч Закону України "Про публічні закупівлі", узгоджували свої дії.

Встановлено, що у жовтні 2023 році ФОП Іванчишин П.Л. припинив підприємницьку діяльність.

У зв’язку з виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ оштрафувала ФОП Кухарська Ю.І. на 68 000,00 грн, а ФОП Івченко М.В. на 6 720,00  грн за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів аукціону.

Згідно з Законом України "Про публічні закупівлі", підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів тендерів.