24.10.24 

ImageДерждеп США схвалив можливий продаж комплектів модернізації для польських винищувачів F-16.

Про це проінформувала Агенція оборонного співробітництва та безпеки на своєму вебсайті, пише Мілітарний

Повідомляється, що вартість угоди оцінюється у 7,30 мільярда доларів. Польський уряд подав запит на 58 комплектів нових дисплеїв, таку ж кількість інерціальних й глобальних навігаційних систем та радарів AN/APG-83.

Крім того, планується закупити випробувальне устаткування та тренажери для авіаційного озброєння, зокрема для бомб GBU-53, GBU-39 та крилатих ракет AGM-158 Joint Air-to-SНurface Standoff Missile (JASSM).

Польща хоче придбати 73 бортові станції радіоелектронної протидії AN/ALQ-254V(1) Viper Shield, системи попередження про ракетну атаку Phased Array Warning System (PAWS-2), системи наведення на ціль JHMCS II, радіостанції AN/ARC-238 та системи розширеної ідентифікації «свій-чужий» AN/APX-126/127.

Крім того, у повідомленні йдеться про системи видачі контрзасобів AN/ALE-47, системи шифрування, лабораторне обладнання та інше, в тому числі й секретне, устаткування, деталі, документацію, технічне забезпечення й інші послуги.

"Запропонований продаж підтримає зовнішньополітичні цілі та національну безпеку Сполучених Штатів шляхом посилення безпеки країни-члена НАТО, яка є чинником політичної й економічної стабільності в Європі", – йдеться у повідомленні.