25.10.24 

ImageТри літаки F-16 Fighting Falcon, придбані Румунією у Королівства Норвегія, приземлилися в четвер, 24 жовтня, на 71-й авіабазі "Генерал Еманоїл Іонеску".

Про це повідомив Директорат інформації та зв'язків з громадськістю Міністерства національної оборони Румунії.

Це четверта партія з трьох літаків F-16, які прибули до країни, з тих, що Румунія придбала у Королівства Норвегія разом із відповідним пакетом товарів і послуг. Завершення передачі планується орієнтовно до кінця 2025 року.

Придбання літаків зміцнює безпеку Румунії та забезпечує  захист національного повітряного простору та східного флангу Північноатлантичного альянсу, повідомляє міноборони Румунії.

Відповідно до Концепції поступової реалізації можливостей протиповітряної оборони, в рамках програми "Багатоцільовий літак ВПС", Уряд Румунії уклав з Урядом Королівства Норвегія контракт на закупівлю 32 літаків F-16 з початковою логістичною підтримкою та пакет додаткових товарів і послуг від Уряду Сполучених Штатів Америки.

Літаки будуть доставлені в робочому стані з наявним ресурсом, що забезпечує їх експлуатацію протягом принаймні 10-річного періоду переходу до літаків 5-го покоління.